9 Eylül 2010 Perşembe

NAZİLLİ SÜMERBANK BELGESELİ

Bu yılın kış aylarında proje hazırlıklarına başlanıp Kültür bakanlığından onayı alınan Nazilli Sümerbank konulu belgeselin çekim çalışmaları başladı.

Daha önce,Edward'ın Armonisi-Hayatın ritmi aksak-Kalemi kırmasaydık gibi başarılı yapımlarla ödül kazanan genç yönetmen Yasin Ali TÜRKERİ,ödüllü yönetmen-kameraman-Serdar GÜVEN ve Oğuz GÜL 'den oluşan ekip,fabrika desen dairesi arşivinde,GIDIGIDI içi ve çevresinde fotoğraf ve video çekimleri yaptı.

Daha sonra yapılacak çekimler için fabrika iç mekan seçimleriyle ilgili ön çalışmalar yapan ekip,Atatürk'ü fabrikayı açmak için Nazilli'ye gelişinde karşılayan ilkokul öğrencileri arasında yer alan
Hediye Çolha (85 yaşında) ile o tarihi gün,Atatürk ve daha sonraki Sümerbank anılarını içeren ev çekimleri de yapıp,bayram tatili sebebiyle şimdilik çekimlere ara verdi.

9 ekimde Atatürk'ün Nazilli'ye geliş günü etkinlikleriyle tekrar çalışmaya başlayacak çekim ekibine,Nazilli Sümerbank'ı gelecek nesillere en iyi şekilde anlatılabilmelerini sağlamak bakımından elimden gelen her türlü desteği veriyorum.

Fakat,Nazilli Sümerbank'ın inşaat ve açılış dönemi,1941 yılında Sisam adasından gelen yabancı işçiler ,Rusya'daki kurslara katılan Sümerbank personeli ile ilgili konularda bilgisine başvurabileceğimiz kişilere veya bu kişilerin yakınlarının yardımlarına ihtiyacımız var.

Bu konuda katkısı olacak,kişilere ulaşabilmek bakımından yardımlarınızı bekliyoruz
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder