3 Nisan 2020 Cuma

MASKE'den SÜMERBANK'a



Fotoğraftaki ürün Sümerbank üretimi Polis kıyafetidir. 1990 ve öncesinde devlet kurumlarının,ordunun,belediyelerin,memurların bu gibi tüm ihtiyaçları devlet adına Sümerbank tarafından üretiliyordu."Devlet ihtiyaçlarını kendi belirlediği fiyattan ve kaliteden kendi fabrikalarından alıyordu" ihale yok,aracı yok,hile yok,tüm yurtta herkese aynı fiyattan satılıyordu.


Fabrikalar kapatılıp üretim durduruldu. Bu gibi ürünlerin ihaleleri özel şirketlere verildi. Şimdi bu işlerden kimler,ne kazanıyor,devlet karlı mı? Zararlı mı çıktı? O konulara hiç girmek istemiyorum.

Lafı şuraya getireceğim;
Bugün Sümerbank fabrikaları açık olsaydı bulmakta sıkıntı çektiğimiz,en kaliteli ve en ucuz tıbbi maskeleri ve diğer ihtiyaç maddelerini üretir.Hem ülkemizin hem de dünyanın ihtiyacını karşılardı. Biz de "Talep arttı,fiyatı 10 katına çıkarıyorlar" diye fırsatçılardan şikayet etmezdik. İlhan Öden

3 yorum:

  1. İlhan Sümerbank çok kapsamlı düşünülerek yapılmış savaşta silah depremde çadır hastalıkta sargı bezi ve maske kapatanlar ve sebep olanların iki dünyada Allah cezasını versin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kim olduğunuzu yazmamışsınız.Aynı duyguları paylaşıyorum.Selamlar.

      Sil
  2. Yukarıda resmi olan yazlık polis gömleği 2001 yılında ilk ve son defa polis okulunda verilmişti. Teşkilatta 22 yıl boyunca onlarca üniforma dağıtıldı hiçbiri bunlar gibi kaliteli değildi.

    YanıtlaSil