12 Şubat 2015 Perşembe

SÜMERBANK'ı BÖYLE YEDİLER.


Sümerbank'ı tanımayan kişiler yazılarında, kitaplarında, Sümerbank'ın kapatılış nedenlerini anlatırken makinaların zamanında yenilenmemesi, gereğinden fazla işçi çalıştırılması gibi benzer sebepler sayarlar.

Yazılanların bir kısmı doğrudur ama Sümerbank gibi fabrikalarıyla, mağaza ve banka şubeleriyle  holding oluşturmuş deneyimli bir kurumun kolaylıkla aşabileceği bu sıradan sebeplerle kapatılacak kadar ağır yaralar alması söz konusu olamaz.

Sümerbank'ın asıl kapatılma sebebi politik suiistimaller ve kötü yönetimdir. Özellikle 1985-90 yılları sonrasında iktidar partilerinin, gözü ve eli "Arpalık" tabiriyle anılan bu kurumlarda olmuştur.

Aday gösterilip kaybeden milletvekilli adaylarını, iktidara yakın, istenilen her şeyi yaptırabilecekleri kişileri ve aktif siyaseti bırakmış ama bir şekilde gelir kazandırılmak istenen eski siyasileri, politikacıların yakınlarını bu kurumlara doldurdular.

Lafı fazla uzatmadan, Sümerbank ve diğer kamu kurumlarının sorunlara rağmen topluma katkı yaptıkları işleyen düzeninin nasıl bozulduğuna örnek olacak bir gazete kupürüyle yazımı sonlandırayım. 

Kupürün üzerine tıkladığınızda bugün olmayan bir siyasi partinin ismini gizlediğim bir üst düzey yöneticisinin, yönetim kuruluna girdiği Sümerbank'ın mallarını oğulları vasıtasıyla nasıl pazarlayıp haksız kazanç elde ettiği anlatılıyor.

Bu kupür olayın basına yansımış sendece bir örneği. Okuyun gerçekleri görün. İlhan ÖDEN.

Okumak için fotoğrafın üzerine tıklayıp büyütün

Rahmetli KAZIM SOYSAL  ne güzel özetlemiş.
VİDEO
VİDEO

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder