14 Mart 2016 Pazartesi

Nazilli Palas Masalı.


NAZİLLİ PALAS

1935 yılında Basma fabrikasını inşa etmek üzere Nazilliye gelen Rus mühendislerin kalması için,Rus mimarlar tarafından planları çizilip,dönemin meşhur Macar yapı ustalarına inşa ettirimiş Nazilli'nin tarihi özellikler taşıyan bir otelidir..

Uzun süren bir kapalılık dönemi ardından restore edilip bir süre önce yeniden hizmete açıldı.


FOTOĞRAFI BÜYÜK GÖRMEK İÇİN ÜZERİNE TIKLAYIN

Yukarıdaki fotoğrafı Nazilli palas'ın internet sitesinden aldım. http://www.nazillipalace.com/

Fotoğrafta arkadaki tabela yazısını photoshop gibi bir program kullanarak değiştirip,aslında Tunceli'nin Pertek ilçesi Halkevinden çıkan Atatürk'ü sanki Nazilli Palas'tan çıkıyormuş gibi göstermişler.Sayfanın sağ tarafındaki tanıtım bölümünde de Atatürk otelde kalmış gibi anlatılmış.
FOTOĞRAFI BÜYÜK GÖRMEK İÇİN ÜZERİNE TIKLAYIN

Orjinal fotoğraf
Araştırmalarıma göre Atatürk üç defa Nazilliye gelmiş ama hiç Nazilli'de kalmamış.
ATATÜRK'ün NAZİLLİ Ziyaretleri.
1. Geliş 1 mart 1930 Nazilli istasyonunda (trenden inmemiş) Sadece 10 dakika kalmış.
2. Geliş 3 Şubat 1931 Nazilli tren istasyonunda toplam yarım saat kalmış.
3. Geliş 9 Ekim 1937 saat 13.30 da Nazilli'ye gelip İstasyon meydanındaki Halkevine gidiyor orada 2. trenle gelecek heyeti bekliyor.Ardından hep birlikte Fabrikaya hareket, açılış töreni ardından biraz müdür odasında dinleniyor,Fabrika gezisi sonrası yine fabrika salonunda istirahat. Aynı gün saat 16.00 da trenle Aydın tarafına hareket.Toplam olarak Nazilli'de iki buçuk saat kalıyor.
Kayıtlarda gözükmüyor ama Atatürk geçerken uğramış olsa bile yine de yukarıdaki fotoğraf insanları yanıltan "üzerinde oynanmış" bir fotoğraftır. Atatürk'ü kullanarak kazanç sağlamaya yönelik davranışlar Nazilli'ye yakışmaz.Nazilli halkı Atatürk'ü sever ve böyle gerçek dışı yöntemlere tenezzül etmez.
Nazilli Palas yöneticilerinden bu "gerçek dışı" fotoğrafı sitelerinden kaldırmalarını rica ediyorum.

İlhanÖDEN





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder