9 Ekim 2009 Cuma

NAZİLLİ SÜMERBANK AÇILIŞ TÖRENİ

VİDEO

NAZİLLİ BASMA FAB. AÇILIŞ TÖRENİ (9 .Ekim.1937)

VİDEO

NAZİLLİ SÜMERBANK TANITIM FİLMİ (1937)

Bugün 9 ekim 2009 ulu önder Atatürk’ün Nazilli’ye gelerek elleriyle açılışını yaptığı cumhuriyetin büyük eseri Sümerbank Basma Kombinasının 72 . açılış yıldönümü.

Atamızın bize emanet ettiği bu büyük kuruluşa ve diğer emanetlerine sahip çıkamadık.Birbirimize düşüp,bu günlerin gelmesini sabırla bekleyen Türkiye’yi mandacı ve dışa bağımlı hale getirecek liberal ekonomist siyasetçilere gereği gibi karşı duramadık.

Artık kaybettiğimiz değerlerin ötesinde cumhuriyetimizi, bağımsızlığımızı ve asıl önemlisi vatanımızı kaybetme noktasına doğru hızla ilerliyoruz.Maziye bakıp ağlama ve mazeret arama zamanı çoktan geçti.

Artık,ne zaman ?

Sistemli bir şekilde eserlerini yok ederek Atatürk’ü ve yeniliklerini unutturmaya çalışan zihniyetin oyunlarını seyretmekten vazgeçeceğiz.

Ne zaman ?

20 yıldır hiçbir siyaset üretmeden koltuk muhafaza memuru gibi çalışan politikacıların zincirlerinden kurtulacağız.Daha ne kadar sağcılık,solculuk morfiniyle uyuyup memleketimizin,demokratik kuruluşların,milli değerlerin uçup gidişini "öküz'ün trene baktığı" gibi seyredeceğiz?

Ne zaman ? Aklımız başımıza gelecek ?

İlhan ÖDEN

5 yorum:

  1. Paylaşımınız için teşekkürler, Facebook'ta gördüm, Nazilli'li olarak gurur duydum. Mustafa Dönmez

    YanıtlaSil
  2. ilhan amca mrb bende facebookta gordum ve sevindim acıkcası tebrik ederim çok güzel bir çalısma mahallenızden bayram guvenın kızı derya:)

    YanıtlaSil
  3. Biz ne yaptık, Atamızın emanetlerini?
    Kurda kuşa yem ettik. Eski bir KİT çalışanı olarak geldiğimiz nokta hazin değil mi?
    Özür dileriz ATAM.

    YanıtlaSil
  4. biz nazilli de öğrenciyiz sizle tanışmak ve sizden dinlemek öğrenmek isteriz. ali gönül erdoğan iğci

    YanıtlaSil